RSS

Nu și în cazul meu…sau?

22 ian.

 

Dacă ar fi să iau ordinea normală a vieții unui copil/tânăr, ținând cont de importanța sentimentală(cred) aș zice așa:

–          Mai întâi sunt părinții: aceștia te iubesc necondiționat și de exagerat de multe ori se gândesc numai la tine și la binele tău. Te ajută să crești mare și voinic, fac din tine o persoană integră, crescută comme il faut și pe deasupra mai îți servesc și ca modele de urmat.

–          Apoi vin frații: aceștia sunt în completarea părinților. Îți oferă ceea ce părinții nu pot, tovărășie și complicitate în…hehe…Uneori pot servi drept exemple de urmat, alteori sunt prezenți ca să te învețe să nu fi egoist, să te gândești și la alții, să împarți. Și de acestă dată, vorbim de puncte de spirjin.

–          Pe urmă vin bunicii: aceștia sunt o extensie a părinților sau variante mai blânde ale acestora. Ei sunt persoanele care te susțin atunci când apar fisuri în relația cu cei amintiți mai sus(părinți mai ales) și te fac să înțelegi că ești tânăr și pripit, te temperează și îți împătășesc din înțelepciunea lor. Te învață o mulțime de lucruri ce numai bătrânii le știu.

–           La final ești tu: o sumă de de toate. Chiar dacă îți place sau nu, o contribuție majoră în formarea ta ca persoana o au toți cei de mai sus. De multe ori au o influență hotărâtoare…

Din păcare, eu mă încadrez (mai mult sau mai puțin) în categoria celor care au fost influențați negativ, influențe care tind a-mi deveni nefaste.  Dar, cum nimic nu e ușor înainte de a fi greu…. încerc să trec peste și să iau lucrurile așa cum sunt și să le las să dispară așa cum au venit și mă mulțumesc  cu norocul că trăiesc…..iar asta îmi va lua o viață întreagă :).

Reclame
 

Etichete: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: